Călătoriile online — o nouă realitate!
Acum 10-15 ani, expresia de “călătorie online” ar fi provocat doar uimire. Astăzi însă, serviciile de turism online vând zeci de mii de bilete pe sezon și deschid porțile către un soi nou de turiști pe internet. De exemplu, agregatorul Tripster a vândut 10.000 de excursii în 2020 care se desfășoară pe Zoom și platforme similare de comunicare video.
Dar dacă vrei să călătorești online gratuit? La urma urmei, nu toată lumea este dispusă să plătească ca să asculte povestea unui ghid. Uneori vrei doar să vezi ceva nou, dar să nu te supraîncarci cu informații inutile. Din fericire asta e ușor de obținut și chiar îți putem prezenta câteva opțiuni interesante.
Google Maps — o platformă de cercetare fără limite
Google Corporation a făcut o treabă excelentă în pune întreaga lume la picioarele utilizatorilor săi. Și asta complet gratis. Ai la dispoziție o grămadă de instrumente pentru călătoriile online:
- Street view. Îți permite să bați orice stradă dorești în diferite țări și orașe ale lumii, nu numai în cele mai mari și mai dezvoltate, ci și în cele nevizitate fizic de turiști.
- Google Maps — Travel. Un serviciu unic unde poți învăța totul despre cele mai interesante locuri de pe planetă și le poți vedea de-a dreptul cu ochii tăi. Cum ar fi să mergi la Centrul Spațial Kennedy din SUA sau să explorezi estuarul râului Colorado? Sau poate visezi să vezi Mont Blanc? Nicio problemă! Alege pur și simplu obiectul de interes și începe expediția. Poți să mergi ca pe Google Maps, să afli date interesante, să vezi poze și videoclipuri, să găsești rute similare și multe altele.
- Explorarea site-urilor culturale pe Google Art&Culture. O ocazie unică de a savura lucrările artiștilor populari în maxim de detalii, de a vizita cele mai interesante muzee, de a învăța o mulțime de lucruri noi despre gastronomia altor culturi. Descoperă informații despre o anumită atracție locală sau un obiect de artă și bucură-te de panorame superbe din cele mai frumoase locuri de pe planetă.
- Planificare de călătorii. Cu ajutorul serviciului Google My Maps, îți poți crea propriile hărți, eticheta puncte de interes cu poze și comentarii și poți edita proiectul împreună cu alte persoane pentru a planifica călătorii viitoare.
Merită menționat și serviciul Google Earth — aici poți vizualiza hărți în modul 3D și aftfel vezi mai clar cum arată orașele, clădirile, obiectivele istorice și multe altele. Apropo, opțiunea de street view funcționează și aici.
360cities.com — lumea cu vedere de 360°
Mii de oameni călătoresc prin lume și își înregistrează călătoriile cu camere de 360 °. Datorită serviciului 360cities.com, li te poți alătura pentru a vedea ce fac. Acesta nu este doar un videoclip în format standard 3:4 sau 16:9, ci o vizualizare la 360 de grade. Uită-te în orice parte vrei.
Videoclipurile reale la 360 ° sunt accesibile dacă ai ochelari 3D, chiar și prin telefon. Acestea creează un sentiment al prezenței. Dacă îți întorci capul se schimbă câmpul vizual — la fel ca în viața reală. Și dacă conectezi și căștile audio, experiența este și mai bună. Merită într-adevăr încercat însă nu exagera din prima — la început te poți simți amețit și îți poți obosi ochii. Cel mai indicat e să faci pauze scurte.
Apropo, videoclipurile 3D cu călătorii (și nu numai) pot fi căutate direct pe YouTube. Numărul lor crește în fiecare an.
Excursii la cele mai faimoase muzee și galerii
Multe dintre marile muzee au o prezență online de ani de zile și folosesc în mod frecvent aceeași tehnologie și principiu de Street View de la Google. Printre cele mai renumite muzee cu tururi online se numără:
- Louvrul din Paris;
- Galeria Tretyakov din Moscova;
- Capela Sixtină din Vatican;
- Teatrul-Muzeul Salvador Dali din Figueres, Spania;
- Muzeul Acropole din Atena;
- Muzeul Van Gogh din Amsterdam;
- Muzeul Britanic din Londra și altele.
Nu e nevoie să stai la coadă, să cumperi bilete de intrare, să porți mască șamd. Excursiile online sunt foarte convenabile și informative.
Mai mult, există de asemenea o mulțime de excursii interesante pentru copii. Puteți pășii împreună pe suprafața lui Marte pe site-ul Access Mars sau vizita Muzeul Copiilor din Boston. Dacă copiilor le place știința, puteți explora cel mai mare muzeu științific olandez NEMO sau Muzeul Național de Istorie Naturală din Washington. Și toate acestea — fără a ieși din casă.
Video chat-uri pentru întâlniri cu persoane din diferite țări
Călătoriile nu înseamnă doar explorarea de locuri noi, ci și întâlnirile cu persoane noi. Din fericire, astăzi nu mai este necesar să treci granițele fizice și să pierzi ore pe drum pentru a cunoaște oameni noi. Video chat-urile anonime oferă calea spre întâlniri și chat online cu oameni din întreaga lume. Mai mult, fiecare dintre platformele de video chat oferă oportunități și funcții unice care fac comunicarea și mai convenabilă. Îți prezentăm unele dintre acestea mai jos:
- Omegle
- mesaje scrise și video chat
- căutarea interlocutorilor după interese comune
- alegerea limbii de comunicare
- secțiune pentru adulți
- chat pentru studenți
- Chatrandom
- filtre de sex și locație
- căutarea după interese comune
- camere de chat tematice
- chat separat cu fete (contra cost)
- gay chat
- măști RA
- Chatroulette
- mesaje scrise și video chat
- platformă de videoconferințe
- peste 2 milioane de utilizatori pe lună
- Videochat Romania
- serviciul videochat-ro.com oferă căutarea unică după sex
- profilurile femeilor sunt verificate
- doar persoane reale pe site
- fără reclame sau profiluri false
- serviciu de moderare și asistență de înaltă calitate
- site rapid și modern
- Bazoocam
- mesaje scrise și video chat
- căutarea de interlocutori locali
- mini jocuri online
- transmisii video, inclusiv cele rezervate adulților
- Emeraldchat
- căutarea interlocutorilor după interese comune
- mesaje scrise și video chat
- chat în grup
- sistem de rating karma
- partajare foto și media
Acestea sunt doar câteva dintre platforme populare de video chat însă poți găsi mult mai multe. Fiecare are propriile sale avantaje și dezavantaje ș tocmai de aceea îți recomandăm să încerci diferite opțiuni și să alegi serviciul care îți place cel mai mult. Nu te axa doar pe platformele gratuite ci descoperă-le și pe cele cu plată. De obicei acestea au mai multe opțiuni, un serviciu de moderare de înaltă calitate și funcționalitate mai convenabilă pentru comunicare.
În concluzie
Nu mai e deloc necesar să călătorim zi de zi cu avionul, trenul, mașina sau bicicleta pentru a descoperi lumea. În ziua de azi, suntem norocoși că putem descoperi minunile planetei noastre și întâlni oameni noi direct de acasă.
Este grozav că putem străbate noi orizonturi mai convenabil și mai ușor ca niciodată. Greu de imaginat o experiență online mai distractivă ca aceasta.