FOTO/VIDEO. Wings, proiectul revoluționar al sătmăreanului Dorin Bob. Design unic, devine un simbol al Clujului
Un ansamblu imobiliar cu totul inedit, așa cum am văzut doar în filme a fost inaugurat de dezvoltatorul imobiliar sătmărean Bob Dorin în municipiul Cluj-Napoca. Nu doar forma inedită, sub formă de aripi, scoate cele două blocuri din cotidian, ci mai ales principiile green homes care stau la baza unor construcții mai eficiente, cu un consum redus de resurse și care vine la pachet cu ceva la care orășenii din țară doar visează: o grădină urbană cu flori, plante aromatice, legume și arbuști decorativi, o stație de compost, pivnițe urbane , un amfiteatru și un iaz cu pești.
Un design unic, tehnologii moderne, materiale inspirate din natură, spații verzi și eficiență energetică. Așa am putea caracteriza în câteva cuvine ansamblul imobiliar Wings, un proiect cu totul inedit care a fost inagurat la Cluj-Napoca și care este viziunea sătmăreanul Bob Dorin pentru a schimba fața orașelor în care trăim.
Ceea ce frapează la o primă vedere este chiar forma celor două blocuri, atipice pentru arhitectura cartierelor din orașele noastre. Inspirația a venit direct din natură, astfel că cele două imobile se prezintă ca două aripi, deschizându-se spre mediul înconjurător, oferind celor 228 de apartamente o priveliște panoramică asupra orașului și asupra pădurii Făget.
Dar legătura cu natura este mai mult decât o formă, a fost o condiție de fond pentru Bob Dorin, sătmăreanul care a pus bazele proiectului imobiliar Wings în urmă cu cinci ani.
“Este un proiect în care am adunat toată expertiza pe care o deținem ca să deschidem o fereastră spre viitor. Am pornit acest proiect acum 5 ani, cu o echipă tânără de proiectanți și arhitecți din România și sunt foarte entuziasmat de rezultatul muncii noastre! Am reușit imposibilul!”, a precizat despre proiect Bob Dorin, CEO Studium Green.
Wings este primul ansamblu rezidențial din România dublu certificat EDGE și GREEN HOMES de către Banca Mondiala și România Green Building Council, depășind limita de performanță cu peste 20 % comparativ cu clădirile standard la consumurile de energie și apă. Unitățile sanitare cu debit redus de apă, iluminatul cu led și sortarea deșeurilor, toate înseamă facturi mai mici la utilități pentru locatari și un consum de resurse gestionat inteligent.
Tehnologiile folosite și materialele alese întâresc și ele legătura dintre cele două clădiri, locatari și natură.
Tot din grijă față de natură, rezidenții sunt încurajați să utilizeze energia verde. Astfel, pentru cele 228 de aparatmente au fost amenajate, pe trei niveluri subterane, un număr de 276 de locuri de parcare, fiecare cu puterea electrică instalată pentru încărcarea mașinilor electrice. Este o premieră absolută chiară și pentru Cluj. Sutelor de locuri noi de parcare pentru rezidenți li se adaugă alte 236 de spații dedicate parcării bicicletelor.
Dar poate cel mai atractiv concept este cel care își propune, prin spațiile comune, să construiască o adevărată comunitate. Cei care vor locui în cele două blocuri vor avea la dispoziție o zonă de relaxare din grădina comună, un amfiteatru, un loc de joacă pentru copii, chiar și un iaz cu pești.
Grădina urbană grădină este organizată după principii de permacultură, cu flori, plante aromatice, legume deja pe rod, arbuști decorativi și o zona plantată cu arbuști fructiferi (zmeur, mur etc), pivnițe urbane și o stație de compost.
În cele două blocuri sunt disponibile apartamente cu o cameră, două sau trei chiar patru camere, la un preț mediu de 1.800- 2.000 de euro pe metru pătrat, semifinisat și fără TVA. Potrivit dezvoltatorului, apartamentele s-au vândut deja în proporție de 90%.
Studium Green, cu experiență de peste 18 ani în domeniul construcțiilor, se clasează în topul dezvoltatorilor imobiliari cu cele 1.900 de apartamente din care peste 50 % sunt certificate sau în curs de certificare Green Homes, 9.400 mp terase verzi și 7.400 mp spații comerciale și birouri.