FOTO. Campania de ajutorare a micuțului Ștefan a ajuns în vizorul DIICOT. S-au adunat 2,2 milioane dolari
Ajutată de Asociaţia pentru micuţul Noel, Oana Ţîşcă a adunat 2,2 milioane dolari pentru ca fiul ei, Ştefan, să primească o injecţie cu Zolgensma, despre care tatăl, dr. Alin Suciu şi specialiştii care îl tratează în ţară avertizează că a provocat moartea a doi copii. Pentru a o opri pe fosta soție, tatăl copilului a deschis acțiune la Tribunalul Satu Mare și a făcut o sesizare la DIICOT!
Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a fost sesizată cu privire la o asociaţie care ar fi adunat peste 2 milioane de dolari din mai multe judeţe, pentru ca un copil în vârstă de 4 ani să fie supus unui tratament în afara ţării, despre care unii specialişti susţin că ar fi încă în fază experimentală.
Sesizarea a fost depusă pentru constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani, după ce doctorul Alin Suciu de la SMURD Oradea a reuşit să oprească în instanţă scoaterea din ţară a fiului său, în vârstă de 4 ani, care s-a născut cu o boală incurabilă, amiotrofie musculară spinală de tip 1 (SMA1) şi care ar fi urmat să fie supus unui tratament în Dubai, potrivit stiripesurse.ro
De asemenea, dr. Alin Suciu a reușit să o oprească pe fosta soție să își scoată copilul din țară, printr-o decizie a Tribunalului Satu Mare, care a admis luna aceasta apelul formulat în dosarul cu numărul 9414/271/2021, care a schimbat în totalitate sentinţa inițială, care permitea mamei să scoată minorul din ţară.
Mama copilului, Oana Marcela Ţîşcă, susţine însă că acest tratament nou ar fi introdus şi decontat în câteva state europene, dar că în Europa acesta este foarte scump, spre deosebire de Dubai, de unde a primit o ofertă în limita sumei pe care a reuşit să o adune în cadrul campaniei.
Doctorul susţine că fiul său evoluează spre bine şi beneficiază de tratament cu Spinraza, un tratament asigurat de către statul român, decontat de Ministerul Sănătăţii, prin Programul Naţional de Sănătate Publică, că merge pe picioarele lui, deşi ar fi fost prezentat de asociaţia denunţată ca fiind imobilizat într-un scaun cu rotile.
În schimb, mama copilului, Oana Marcela Ţîşcă, a declarat, pentru AGERPRES, că suma de peste 2 milioane de dolari, necesară intervenţiei din Dubai, a fost adunată legal în urma unei campanii publice de către asociaţia denunţată de familia Suciu şi că ea deţine documente medicale care îi recomandau copilului acel tratament.