Peste 11 tone de deșeuri electronice colectate în municipiul Satu Mare. Primăria pregătește acțiuni lunare
Primăria municipiului Satu Mare a anunțat că 11 tone de deșeuri electronice au fost colectate în urma acțiunii care a avut loc la final de săptămână. Vorbim de aparate electrice, de electrocasnice dar și baterii portabile, corpuri de iluminat și tuburi fluorescente. Numărul mare de sătmăreni care s-au adresat centrelor de colectare a făcut autoritățile să se gândească la organizarea unor acțiuni similare în fiecare lună.
Sub deviza „Colectăm selectiv deșeurile electrice și electronice pentru un mediu mai curat!”, acțiunea care a avut loc în această sâmbătă la nivelul municipiului Satu Mare a dus la colectarea a peste 11 tone de deșeuri, anunță Primăria Satu Mare.
„Acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice organizată sâmbătă, 17 aprilie, în colaborare cu Serviciul Local de Colectare Satu Mare, a fost un real succes. Sătmărenii au depus la punctele de colectare amenajate peste 11 tone de deșeuri: aparate electrice și electronice, electrocasnice, baterii portabile, corpuri de iluminat și tuburi fluorescente”, se arată într-o informare făcută de Primăria Municipiului Satu Mare.
Succesul de care se bucură colectare selectivă a deșeurilor electronice face ca autoritățile să se gândească la organizarea unor acțiuni similare în fiecare lună. Astfel, autoritățile vor veni în sprijinul sătmărenilor care doresc să scape de aparatele electronice și electrocasnice.
„Având în vedere numărul mare de solicitări, Primăria Municipiului Satu Mare și Serviciul Local de Colectare Satu Mare își propun să vină în sprijinul sătmărenilor pentru organizarea unei acțiuni de colectare în fiecare lună!”, mai spun cei de la Primăria Satu Mare.
Orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile şi industriale (non-auto), corpuri de iluminat sau tuburi fluorescente, toate acestea intră în categoria DEEE și trebuie reciclate. Deșeurile electrice reprezintă 5-6% din totalul deșeurilor unei comunități. Aceste echipamente pot avea în componența lor elemente nocive pentru mediu și sănătatea populației, metale grele sau gaze periculoase, elemente care eliberate în aer, apă sau sol au efecte dăunătoare, pe termen lung, asupra hranei, a apei sau a aerului.