FOTO. Proiectarea băii și a bucătăriei, gratuită la Lebăda! Materialele sunt la prețuri imbatabile
Vrei să vezi cum va arăta baia sau bucătăria ta înainte de a începe renovarea? Ce culori și ce forme de gresie și faianță se potrivesc cel mai bine? Vino la Lebăda și folosește PROIECTAREA 3D pentru băi și bucătării. Serviciul este GRATUIT. Specialiștii Lebăda vă stau la dispoziție de luni – vineri, între orele 8.00 – 16.00, la showroom-ul de pe Drumul Careiului, C 15-17.
DETALII mai multe la următorul link —> CLICK AICI
Specialiștii Lebăda vă explică ce este designul interior
Designul interior este specialitatea care definitivează efortul pentru amenajarea unui spațiu prin îmbinarea principiilor arhitectonice de volum cu aspectele cromatice, de iluminare și decorare. Rolul este de a obține un spațiu armonios și bine adaptat funcțional care să răspundă nevoilor tale, stilului de viață, gusturilor estetice și statutului socio-economic.
Etapele în decorarea casei:
- citește corect spațiul
- stabilește funcțiunile spațiilor
- listează constrângerile
- stabilește o temă generală a întegii amenajări a spațiului casei
- alocă un buget pentru decorare și mobilare
Citirea corectă a spațiului casei:
- cunoaște bine dimensiunile și proporțiile dintre acestea
- identifică sursele de lumină naturală
- verifică orientarea cardinală a spațiului și vizualizează traseul luminii în timpul zilei
Alegerile care trebuie făcute în implementarea designului interior sunt:
- culorile și textura amenajării (zugrăveli, placări, lambrisare etc.)
- pardoseli
- mobilier și aparatură
- decorațiuni, materiale textile și plante
- iluminare
Accentele de culoare pot adăuga un plus de eleganță sau de ludic anumitor spații. Spre exemplu, dacă alegi o culoare albastru pastel pentru 3 dintre pereții dormitorului, poți să colorezi în albastru cobalt peretele din spatele tăbliei patului. Specialiștii fac o corelare și cu psihologia, astfel recomandă anumite culori în funcție de datele clientului.
De exemplu, dacă îți dorești un somn odihnitor ar trebui să eviți roșul în dormitor și să folosești nuanțe de albastru sau verde.
Atenție! Concordanța cea mai importantă de care trebuie să ții cont este între culoarea pardoselilor și cea a tâmplăriei (ferestre și uși interioare). Alegerea nuanțelor potrivite conferă o senzație de confort casei tale.
Criteriile de selecție a pardoselii sunt:
- rezistența la uzură
- capacitatea de izolare termică și fonică
- impermeabilitatea la apă și vapori
- durabilitatea în timp
- întreținerea ușoară
- proprietăți antiderapante
Alegerea mobilierului
O primă decizie în alegerea mobilierului o faci între:
- mobilierul de serie (dimensiuni și utilizări standard), deși rapid accesibil, poate să nu corespundă spațiului casei
- mobilierul facut pe comandă, necesită timp mai îndelung de producere, seriozitatea furnizorilor atât la livrare, cât și la asigurarea serviciilor post-vânzare
Varianta ideală pentru mobilare este, de cele mai multe ori, o combinație dintre aceste două tipuri de mobilier. Pentru spațiile generoase (sufragerie și dormitor), poți apela la mobilier de serie, iar pentru bucătărie (camera copiilor și spațiile de depozitare), la mobilier multifuncțional pe comanda.
Decorațiunile și detaliile finale sunt primele elemente remarcate la o amenajare nouă. Acestea se aleg în concordanță cu cromatica celorlalte elemente din casă, stilul ales și exprimă cel mai bine personalitatea, interesele și hobby-urile tale. Evită supraîncărcarea cu decorațiuni (tablouri, postere, perdele, draperii, perne și alte textile, plante vii, etc.)!
Alegerea iluminării
Urmărește o bună corelație între:
- funcțiunile spațiului
- cantitatea de lumină naturală sau artificială necesară să susțină funcțiunile spațiului.
De evitat în designul interior!
Replicarea modelelor externe și neadaptarea la detaliile concrete ale casei tale, precum și alegerea disparată a pieselor de mobilier, textile sau decorațiuni care independente sunt plăcute însă combinate dau un rezultat neplăcut.
Originalitatea casei
Casa trebuie să te reprezinte pe tine și familia ta. Dacă ai un impuls creativ poți să o personalizezi adăungând elemente de decor create de tine (pictură, ceramică, lucru în lemn sau metal).
Nu uita să introduci elementele constructive importante la timp (instalațiile electrice sau sanitare) astfel, la final va fi nevoie de o improvizație mai puțin dorită. Casa este spațiul de relaxare în care te odihnești și împărtășești momente alături de familie.