Curs de prelucrare a laptelui pentru producătorii din regiunea de nord-vest a țării
Asociația pentru Dezvoltare Rurală și Agricolă ,,Partium” vine în sprijinul celor care sunt interesați să învețe lucruri pratice despre modul de prelucrare a laptelui care va cuprinde atât ore de teorie, cât și ore de practică. Cursul va avea loc miercuri, 10 februarie, în incita conacului „Ember Géza”din Dorolț.
În cadrul cursului, participanții din regiunea nord-vest al țării vor învăța tehnicile de preparare ale diferitelor tipuri de brânzeturi, precum și modul corect de folosire și curățare a aparatelor de muls, precum și a normelor de curățare a adăposturilor pentru animale.
Instruirea va fi asigurată de către Asociația Caritas- Dezvoltare Rurală din municipiul Gheorgheni, județul Harghita, care au dobândit cunoștințe și experiență în acest domeniu de la specialiști din Elveția.
Asociația deține atelier de brânzeturi în municipiul Gheorgheni, unde sunt organizate periodic training-uri și cursuri de prelucrarea laptelui. Cu brânzeturile preparate participă la mai multe târguri și competiții din țară și din străinătate. Brânzeturile maturate oferă consumatorilor o experiență gustativă deosebită, iar competențele lor conduc la obţinerea unor produse corespunzătoare din punct de vedere calitativ şi al siguranţei alimentare.
Prețul cursului este de 650 lei, iar pentru informații și înscrieri cei interesați sunt rugați să sune la numărul 0728976993 (Bartha Károly).