Sătmărenii cu COVID, obligați să se trateze acasă. Spitalele sunt supraaglomerate
Tot mai mulți sătmăreni infectați cu Sars Cov 2 au ajuns să fie nevoiți să se trateze de acasă. Și asta pentru că nu mai sunt locuri în spitalele suport de la Carei, Negrești Oaș sau Bixad, potrivit informațiilor PresaSM.
Iar întreaga presiune cade pe Spitalul Județean Satu Mare și Unitatea de Primire Urgențe, care sunt supraaglomerate la rândul lor. O recunoaște – pentru PresaSM – managerul Spitalului Județean Satu Mare, Adrian Marc.
Care face un apel public către managerii spitalelor suport de la Carei, Negrești Oaș și Bixad să găsească soluții pentru a putea prelua și alți pacienți.
Până atunci, conducerea Spitalului Județean Satu Mare a găsit soluții pentru lărgirea capacității, astfel încât pacienții depistați pozitiv să nu stea pe scaune la Unitatea de Primire Urgențe, ci pe paturi. Până la transferul către spitalele suport.
”La Unitatea de Primire Urgențe adresabilitatea este tot mai mare și tot mai greu de gestionat. Cam 40% din pacienții depistați pozitiv la UPU așteaptă pe scaune să li se facă loc la vreun spital suport Covid din județ. Pentru ca oamenii să nu mai stea pe scaune, am lărgit capacitatea UPU cu încă 16 paturi, la etajul I, lângă Secția de chirurgie. Am mai făcut o secție tampon la Spitalul Municipal Satu Mare (Spitalul Vechi, n.red.) cu 12 paturi, lângă Secția de interne. De asemenea, vom extinde capacitatea de la Terapie Intensivă cu încă 20 de paturi, astfel încât vom avea o capacitate totală de 40 de paturi”, a spus Adrian Marc, la solicitarea PresaSM.
Conducerea Spitalului Județean Satu Mare mai lucrează la punerea în funcțiune a unei linii de testare rapidă COVID, cu o capacitate de 193 de probe la fiecare trei ore.
Managerul Adrian Marc le dă asigurări tuturor pacienților că se depun eforturi considerabile pentru a se identifica soluții cât mai eficiente și face apel la calm din partea populației.