Redeschiderea restaurantelor, în analiză. Când s-ar putea lua o decizie
Redeschiderea restaurantelor este subiectul unei analize, a spus șeful Executivului. În această săptămână ar putea fi luată o decizie în acest sens, mai ales că sezonul estival este aproape de final.
Într-o conferință de presă pe teme politice, șeful Executivului a vorbit și despre redeschiderea restaurantelor. Orban a spus că a cerut grupului de suport să analizeze posibilitatea de a relua activitatea în spații închise
„Am solicitat grupului de suport tehnico stiințific să analizeze posibilitatea reluării activității în spații închise, în restaurante. Aștept evaluarea și în funcție de această evaluare vom lua o decizie”, a declarat Ludovic Orban.
Orban a spus că în cursul săptămânii va avea o întâlnire cu reprezentanții HoReCa.
„În cursul acestei săptămâni va trebui să luăm o decizie. Oricum, va trebui să luăm o decizie pentru că se va termina sezonul estival, perioada în care oamenii pot să stea pe terase și odată cu scăderea temperaturii, de exemplu la munte e destul de greu să servești micul dejun în aer liber și vor trebui luate decizii pentru a permite ușor, ușor, în condiții de siguranță (n.red. reluarea activiății în interior)”, a mai precizat Ludovic Orban.
Discuția vine și în contextul în care România a înregistrat o scădere a numărului de cazuri noi.
Săptămâna trecută, reprezentanți HoReCa au protestat, iar unele terase au oprit servirea clienților. Aproximativ 200 de mii de angajați din industrie au sistat activitatea. A fost vorba atât de hoteluri, cât și de terase. A fost primul protest din industria de profil din țara noastră.