Avantajele cumpărării unei stații de călcat
Până lumea va ajunge în epoca „The Jetsons”, iar hainele vor fi fabricate din materiale care nu se șifonează sau până când va fi inventat un dispozitiv care să le calce singur, fără ajutor uman, ne vom baza în continuare pe fierul de călcat sau pe mai moderna și mai avansata stație de călcat.
O stație de călcat este mai mare decât clasicul fier de călcat și, evident, mai scump. Dar are și o mulțime de avantaje, în comparație cu fierul de călcat. Atunci se pune întrebarea? Merită să investești într-o stație de călcat pentru a arăta mereu respectabil și îngrijit în hainele tale?
Dacă e să răspundem pe scurt, atunci am spune că da! Merită să îți achiziționezi o stație de călcat. Iată care sunt și motivele pentru care e rentabil un astfel de aparat electrocasnic.
1. Un număr mai mare de haine călcate
Dacă ai o familie cu mulți membri și, deci, mai multe haine de călcat, o stație de călcat este soluția ideală pentru tine. Întrucât are un rezervor de apă cu un volum mai mare decât un fier de călcat clasic, acest lucru îți va permite să calci mai multe haine fără a realimenta rezervorul. Dacă ești genul de persoană care alocă o zi pentru călcat mai multe haine și nu vrei să o faci în fiecare zi, atunci o stație de călcat este ideală pentru tine.
2. O stație de călcat este mai eficientă
Când vorbim de eficiență mai mare la călcat, vorbim de călcat mai mult, dar și mai repede. Timpul acordat fiecărei cămăși, fiecărui sacou, fiecărui așternut sau fiecărei perechi de pantaloni, adică a fiecărei piese vestimentare în parte, este mai redus. Asta datorită puterii mai mari a vaporilor unei stații de călcat. Nu trebuie să insiști de mai multe ori în fiecare zonă a hainei, pentru că stația de călcat își face treaba mai rapid și mai bine. Și astfel economisești și curent electric, nu doar timp.
3. Mai rapid, dar și mai ușor de călcat
Chiar dacă am menționat deja economia de timp, trebuie spus încă ceva: datorită jetului de aburi mult mai puternic al unei stații de călcat, față de fierul clasic, poți călca hainele direct pe umeraș, la ”verticală”. Un lucru mai mult decât binevenit, mai ales când e vorba de sacouri, pe care oricum să le întinzi corespunzător pe masa de călcat era o adevărată corvoadă.
4. Nu există riscul de accidente
Cu o stație de călcat nu mai riști să distrugi hainele sau să riști să provoci un incendiu, dacă uiți fierul de călcat în priză așezat pe țesătură. Stația de călcat își reglează singură temperatura, în funcție de materialul fiecărui obiect vestimentar, așa că nu va mai arde hainele. Totodată, pentru că utilizează cantități mai mari de aburi, stațiile de călcat nu mai au nevoie să încingă talpa la temperaturi atât de mari precum fiarele de călcat clasice.
Poate că nu pare, pentru că o stație de călcat este mai voluminoasă decât fierul clasic de călcat, dar prima este mai ușor de manevrat. Cum așa? La o stație de călcat utilizezi efectiv doar talpa fierului pentru călcat, fără rezervor, care este separat. Lucru care nu e valabil la fierul de călcat clasic cu rezervor încorporat. Așadar, cu o stație de călcat ai de ridicat și manevrat o piesă de dimensiuni și greutate mai mici decât în cazul fiarelor de călcat clasice. Rezervorul rămâne pe stația de andocare, fără a te incomoda în vreun fel.
Stațiii de călcat: oferte (LINK)
Dacă aceste argumente te-au convins, trebuie să știi că există o mulțime de modele de stații de călcat, pentru diferite bugete și cu diferite funcționalități. Numai la eMAG găsești câteva sute de modele de stații de călcat, de la câteva sute de lei până la câteva mii de lei, pentru stațiile de călcat profesionale.