Doi antreprenori au dezvoltat o fabrică de globuri pământeşti, la Carei, scriu jurnaliliștii de la Business Magazin. Și nu este vorba despre orice fel de globuri, ci unele gigant, pictate cu pigmenți speciali. Remus și Sorina Gall au reușit să obțină și brevete pentru tehnica nouă de a face globuri pământeşti. Trei luni durează realizarea globului, iar prețul este unul pe măsură.
Remus Gall şi sora lui, Simona Gall, îşi doreau de mulţi ani un glob pământesc uriaş, care să şi arate interesant, nu doar de departe, ci şi de aproape, titrează cei de la Business Magazin. Inspirați de Jules Verne, dar și pentru că pe piață nu au găsit ceea ce își doreau, antreprenorii au pus bazele unei afaceri în Carei.
„Singurele globuri de pe piaţă care erau atât de mari cum ne doream erau pictate cu acuarele în culori tocite şi mai aveau şi preţuri de zeci de mii de euro. Aşa că, în 2018, ne-am decis să ne facem şi noi un glob exact cum ne-am dorit întotdeauna, ca cele din romanele de Jules Verne”, le-a spus Remus Gall celor de la Business Magazin.
Cei doi au reușit să obțină și brevet pentru tehnica nouă de a face globuri pământești. Nu doar mărimea este una impresionantă, ci și calitatea detaliilor, având în vedere că se folosesc imagini luate din satelit.
La toate astea se adaugă culoarea specială, tehnica utilizată pentru pictarea globurilor bazându-se pe pigmenţi similari cu cei folosiţi în realizarea vitraliilor din catedralele medievale. Prețul unui astfel de glob este de 5.000 de euro, mai scriu jurnaliștii.
Mai multe detalii despre globurile pământești făcute la Carei puteți citi AICI.