Un consilier județean face ACUZE extrem de DURE: ”Vinovații de jaful de la Olimpia trebuie trași la răspundere”
Consilierul județean și membru în Comitetul Director al Olimpiei Satu Mare, Adrian Cozma, alături de fostul membru în Comitetul Director al Olimpiei Satu Mare, Ciprian Bretan, au susținut AZI, 27.09.2016, o conferință de presă incendiară, în care au prezentat date extrem de interesante.
”Eu cred că sătmărenii au dreptul să știe pe ce s-au dus banii. Atâta timp cât acest club este susținut în proporție de 95% din bani publici, respectiv din partea Primăriei și a Consiliului Județean Satu Mare, este normal să venim și să semnalăm anumite aspecte. Dacă nu s-ar fi cheltuit în acest mod banii, astăzi, cu siguranță, nu aveam datorii și poate și performanța era mult mai mare”, și-a motivat Adrian Cozma conferința de presă.
Cozma a mai spus că nu se va rezuma doar la declarații publice, ci se vor sesiza și organele abilitate ale statului român.
”Cu siguranță vom întocmi o plângere și poate pe această cale ne vede și cineva de la ANAF sau de la alte instituții care să vină să facă urgent verificările care se impun și să tragă la răspundere pe cei vinovați de jaful care a fost la acest club, simbol pentru Satu Mare. (…) Este nevoie de transparență”, a mai spus Adrian Cozma.
Consilierul județean a declarat că la Olimpia ar fi datorii de 1,5 milioane lei. De asemenea, ar fi necesară suma de 700.000 de lei pentru acest an. Cu alte cuvinte, ar fi necesari 2,2 milioane de lei, bani care ar urma să vină de la Consiliul Județean și de la Primăria Satu Mare. La fel ca și cei 200.000 de lei necesari pentru plata restanțelor salariale.
De asemenea, Ciprian Bretan a afirmat că neregulile semnalate ar fi doar ”vârful icebergului”, precizând că situația este mult mai gravă. Acesta a spus, cu subiect și predicat, că în luna martie a acestui an s-au scos din inventarul clubului, în 24 de ore, bunuri în valoare de 400.000 de lei. Mai mult, s-au cumpărat sute de mingi și ghete de fotbal, dar jucătorii Olimpiei nu ar fi primit ghete.
De altfel, potrivit unei informări a Comitetului Director, intrate în posesia redacției PresaSM.ro, ar exista o serie de nereguli importante în gestiunea clubului fanion al județului.
”Achiziția fictivă de bunuri și servicii (vitamine, echipament sportiv, servicii de cazare, transport și masă) de la societăți care au alte obiective de activitate decât cele precizate în facturi. Exemplu: servicii de cazare și masă de la o societate de consultanță financiară, achiziție de vitamine de la societate care comercializează îmbrăcăminte și încălțăminte, achiziție de echipament sportivde la societate care comercializează cafea. (…) Plata în mod discreționar a unor furnizori de bunuri și servicii identice în detrimentul altora. Achiziționarea unui aparat de cafea cu mult peste prețul pieței. Închirierea a trei aparate de cafea și achiziționarea a 36 de kg de cafea, mult peste necesarul clubului (precizăm că personalul angajat al clubului nu are cunoștință decât de unul dintre aparate). Darea sumară și parțial fictivă în consum a unor bunuri de inventar în valoare de peste 400.000 de lei în luna martie 2016, fără a exista un primitor. Prejudiciul, după estimarea noastră, depășește suma de 100.000 de lei”, se arată într-o notă atribuită președintelui Comitetului Director al Olimpia Satu Mare, Catrinel Raț David.