3 mituri despre jocurile de noroc
Jocurile de noroc sunt o parte integrantă a civilizației umane. Ele există de mii de ani și vor exista, probabil, în continuare, într-o formă sau alta. Pentru ceva omniprezent, însă, jocurile de noroc sunt înconjurate de prea multe mituri și superstiții. Mai jos, vom încerca să demontăm măcar câteva despre ele.
Mitul #1: Jocurile de noroc sunt o metodă de a câștiga bani
Există multe feluri de jocuri de noroc, de la loterie și pariuri la poker și jocurile de păcănele pe care le poți încerca la https://frankcasino.ro/ro. Ele nu sunt însă la fel: loteria și păcănelele se bazează aproape exclusiv pe noroc, pe când pariurile și pokerul implică strategie și abilități.
Unele forme de jocuri de noroc se pot practica în mod profesionist – acestea pot reprezenta o sursă de venit. Dar jocurile pe care le găsești într-o sală de jocuri, agenție loto sau un cazinou online nu sunt (și nici nu au fost menite să fie) un mod de a face bani.
Jocurile de cazinou, indiferent dacă vorbim de păcănele sau jocuri de masă, sunt în primul rând jocuri distractive care implică și o miză pe bani reali. Ele sunt complet aleatoare, ceea ce înseamnă că nici jucătorul, nici cazinoul nu poate ști dacă următoarea rundă va fi câștigătoare sau nu.
Jocurile de noroc nu sunt o metodă de a face un ban în plus – să te gândești la ele în acest fel este o mare greșeală. Ele sunt făcute să distreze – de aceea se numesc jocuri.
Mitul #2: Există metode (matematice) care pot prezice rezultatele jocurilor de noroc
Loteriile – indiferent dacă vorbim de 6/49 sau bingo – și celelalte jocuri de noroc sunt complet echitabile (a se înțelege aleatoare), dând tuturor jucătorilor șanse egale de a câștiga marele premiu. Acest lucru stă la baza funcționării lor, iar operatorii sunt obligați prin lege să asigure echitatea jocurilor.
În momentul de față nu există metode de a „învinge” loteria sau ruleta. Matematicieni și jucători pasionați de ruletă au încercat, de-a lungul secolelor, să găsească regulile care mânează aceste jocuri, fără succes.
Indiferent pe ce bază alegi numerele tale la loto sau la ruletă, probabilitatea ca aceste numere să fie câștigătoare este aceeași – 1 la 49 în cazul loteriei, 1 la 36 în cazul ruletei.
Mitul #3: Poți recupera banii pe care i-ai pierdut dacă joci în continuare
Cel mai bun sfat pe care îl poate primi un jucător la jocuri de noroc este să nu joace niciodată cu bani pe care nu-și permite să-i piardă. Ei bine, al doilea cel mai bun sfat pe care îl poate primi un jucător este să nu încerce să-și recâștige banii pierduți prin jocul în continuare – pentru că nu funcționează.
Fiecare rundă de jocuri, indiferent dacă este vorba de loterie sau păcănele, este complet independentă de cel precedent și cel următor. Asta înseamnă că indiferent câte runde au trecut fără ca jocul să plătească, nimic nu garantează că următoarea va fi câștigătoare.